Automatisatie en synchronisatie

Automatisatie en synchronisatie
Bij VAPO Hydraulics zijn we gespecialiseerd in hydrauliek op maat. Door onze grote kennis in kleine series op maat gemaakte speciale cilinders voor diverse sectoren, vragen steeds meer klanten om de automatisatie en synchronisatie van custom systemen. Door onze ervaring op dit gebied kunnen we hydraulische cilinders nauwkeurig positioneren en controleren.

Voor relatief eenvoudige hydraulische systemen, zoals systemen waarbij één of twee cilinders moeten worden gecontroleerd, kan dit gewoonlijk worden uitgevoerd met standaard controllers (encoders) en een PLC. De communicatie met het systeem wordt ingesteld met industriële veldbussen en/of digitale I/O-lijnen. Voor complexere machine met nauwkeurigere positieregelingen en hogere snelheden tijdens de gesynchroniseerde beweging wordt gebruik gemaakt van onder andere het National Instruments CompactRIO platvorm. 

Case Automatisatie & Synchronisatie

Case Automatisatie & Synchronisatie
Positioning van 20 tons beton lift met een berei van 6 meter en een nauwkeurigheid van 0,1mm

Industrie

Machines, mechanica, hydraulische systemen, automatisatie en synchronisatie

De uitdaging

Horizontaal tillen van 20 tons zware schuiven met niet uitgehard beton over meer dan 6 m, met behulp van 4 hydraulische cilinders. De gewichtsverdeling van de 12 m lange lade is ongelijk, toch moet de lade horizontaal blijven met een nauwkeurigheid van slechts twee millimeter.

De oplossing

Het implementeren van een custom control algoritme die de vier hydraulische cilinders bedienen tijdens het verplaatsen van de asymmetrische belasting naar de plaats van bestemming.